Elisa 5G

Iisalmessa verkko kattaa kaupungin keskustan pohjoispuolen, muun muassa Kankaan, Parkatin, Makkaralahden ja Pitkälahden alueet.

Elisa on ensimmäinen operaattori, joka avaa 5G-verkon Iisalmeen. Pohjois-Savossa Elisan 5G-verkko on jo Kuopiossa ja nyt verkkoa laajennetaan alueen toiseen suurempaan kaupunkiin. Iisalmessa verkko sijaitsee keskustassa, jossa se kattaa muun muassa Iisalmen sairaalan alueen. Lisäksi verkko yltää Kankaan, Parkatin, Makkaralahden, Linjamaan, Pitkälahden, Lintukylän ja Kirkonsalmen alueille.

Iisalmi on jo 25.paikkakunta, jonne Elisa laajentaa 5G-verkkoaan. Verkon alueella asuu yli 850 000 suomalaista.
– Olemme laajentaneet verkkoa nopeasti, koska haluamme, että mahdollisimman moni suomalainen kuluttaja ja myös yritys saa 5G:n hyödyt käyttöönsä. 5G:n nopeus, suuri kapasiteetti ja lyhyt viive tuovat uudenlaisia mahdollisuuksia niin koteihin kuin työpaikoille, Elisan Itä-Suomen aluejohtaja Ari Punkkinen kertoo.

Kuluttajille 5G näyttäytyy vielä tässä vaiheessa ennen kaikkea nopeampana tapana surfata netissä, ladata isoja tiedostoja, pelata verkkopelejä ja käyttää viihdepalveluja. 5G:n edetessä yhä useampi mobiilipalvelu tulee hyödyntämään 5G:n tarjoamia mahdollisuuksia. Tämä on ollut varsinkin kaupungeille, kunnille ja yrityksille kiinnostava näkökulma.

– Se, miten 5G:tä voidaan hyödyntää terveydenhuollossa, liikenteessä tai vaikka oppilaitoksissa on kiinnostava kysymys, jota voimme nyt Iisalmessakin lähteä tutkimaan. On tärkeä saada teknologia hyödyttämään ihmisiä ja kaupunkilaisten tarpeita, Iisalmen kaupunginjohtaja Jarmo Ronkainen sanoo.

Elisan kattava 5G-verkko on käytettävissä tällä hetkellä Helsingissä, Espoossa, Tampereella, Vantaalla, Oulussa, Turussa, Jyväskylässä, Lahdessa, Kuopiossa, Porissa, Kouvolassa, Joensuussa, Vaasassa, Seinäjoella, Hyvinkäällä, Raumalla, Tuusulassa, Keravalla, Kangasalalla, Iisalmessa, Raisiossa, Kemissä, Heinolassa, Kuusamossa ja Siuntiossa. 5G-palveluiden edelläkävijänä tunnettu Elisa tarjoaa asiakkailleen usean eri valmistajan 5G-puhelimia ja -reitittimiä sekä liittymiä eri nopeuksilla. Elisan 5G-karttaan voi tutustua osoitteessa ”www.elisa.fi/kuuluvuus”. Lisätietoa 5G:stä löytyy osoitteesta” www.elisa.fi/5g.”

Lähde: elisa


Muuta luettavaa muualta

Oman talouden haltuun ottaminen

Nykyään kun internet on ollut käytettävissämme jo vuosia, ja mobiiliverkot ovat tuoneet älypuhelimiin vaikka mitä mahdollisuuksia, meillä on entistä monipuolisemmat mahdollisuudet oman talouden hallintaan ja kehittämiseen. Kun oman talouden ottaa paremmin haltuun, voi samalla miettiä sitä oman kodin sisustamistakin aivan uudella tavalla.

Oman talouden hallintaan liittyy myös uusien mahdollisuuksien opiskelu. Olet varmasti vähintään kuullut kryptovaluutoista kuten Bitcoin, mutta oletko vielä miettinyt niihin sijoittamista – niissä kannattaa sitten olla ns. aktiivinen sijoittaja, sillä markkinat ovat varsin liikkuvat. Ja jos miettii kryptoja enemmänkin, niin ne ovat vain yksi valuutta maailman kaikkien eri valuuttojen joukossa, ja jo pelkällä valuuttakaupalla on mahdollista tehdä ratkaisevia päätöksiä oman tulevaisuuden ja varallisuutensa suhteen.

Sitten kun oma talous on kunnossa, voidaan omia varoja sijoittaa taas vähän löysemmin tai eri lailla, esimerkiksi arvokorut ovat hyvä sijoituskohde. Ja miettiä jälleen eteenpäin niitä omia sijoitusajatuksia ja tulevaisuuden säästämistä. Jos sitten olet kuitenkin tilanteessa, missä ratkaisut vaativat ulkopuolista rahoitusta tai todellisia investointeja, tee vertailuja – älä tyydy nopeaan ja ensimmäiseen vastaukseen, kunnon lainavertailu on aina paikallaan.

By admin

4 thoughts on “Elisan 5G-verkko jo 25 paikkakunnalla – laajeni nyt Iisalmeen”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *